Přeskočit na hlavní obsah

Kdypak já oběhnu zeměkouli?

Hamlet měl existenční dilema se svým neskrovným dotazem "Být či nebýt?" Já mám dilema uvědomělého alkoholika, který se třese na otevření lahve šampusu, jenže ho trápí otázka "Kdy?".

Chtěl bych zapít virtuální oběhnutí své rodné planety, ale osud mi klade do cesty překážky - a nebojím se říci to upřímně a natvrdo - překážky nemalé.

Obvod Země na rovníku je přibližně 40 tisíc kilometrů. Těch pár drobných kilometrů navrch mi vrásky nedělá, to je záležitost plus minus tří dnů.

Problém zásadní je, kolik vlastně mám teď naběháno. Běžecké deníčky si vedu někdy od roku 2011, kdy jsem používal server runningahead.com. V létě 2014 jsem přešel na Strava.com a od té doby spokojeně využívám tamní bezplatný program.

Když jsem loni na Stravě viděl, že už mám zalogováno přes 35 tisíc kilometrů, řekl jsem si, že dám záznamy do kupy a budu mít všechno na jednom serveru. Všechny záznamy z RunningAhead jsem nahrál na Stravu a momentálně mi chybí asi 500 km k dosažení vytoužené čtyřicítky.

Jednoduchým výpočtem mi vychází, že můj oběh zeměkoule by měl být završen koncem dubna.

Leč zrada! Při nostalgickém listováním zjišťuji, že mi chybí běžecké záznamy mezi březnem 2013 a srpnem 2014. Netrpělivě zkouším další servery pro záznam sportovních aktivit a doufám, že na některém z nich jsem zanechal svou digitální, lehce pajdavou stopu té doby. Nenacházím! Obvolávám bývalé kolegy a ptám se, co jsme v té dřevní době používali mimo papíru a dobře nabroušené tužky tvrdosti dva. Sice dostávám pár dalších tipů na zpola zapomenuté služby, ale všechno to jsou slepé cesty. Chce se mi brečet!

Podezírám služby RunKeeper a/nebo Garmin Connect, že má data pohřbili bez řádného obřadu! Nic ale nemohu bez řádné exhumace dokázat. Ó, jaká to bolest. Jaký stesk po neuskutečněných zdvižených palcích v mé sociální bublině.

Odhadem mi chybí záznamy o nějakých 5 tisících kilometrech.

A DO FRASA!

Já měl tu láhev otevřít už před rokem! Ale stejně bych nevěděl kdy...

No co už, konec letošního dubna je taky hezký datum.

A vlastně, když ty naběhaný kilometry sečtu s kilometrama na běžkách, tak proč si neotevřít láhev i dneska?

Existenční otázka zvídavého alkoholika je dnes adekvátně zodpovězena. A zítra se těšme na další systematické pátrání po novém důvodu k oslavě.

 

Komentáře