Přeskočit na hlavní obsah

Polámal se mraveneček

Donesli jsme si ze školky na víkend mravenečka Honzíka - víte, naše třída se jmenuje Mravenečci. Paní učitelka říkala, že si s ním určitě užijeme spoustu legrace, a pak o tom můžem napsat Honzíkovi do deníčku. No, užili jsme si, to je pravda. Jen ti dospěláci nikdy neřeknou v čem je háček.

Už když jsem Honzíka posadil do auta s tím, že pojedem k babičce do Heřmanic a budem tam trochu pracovat, tak se ošklíbal a říkal, že on teda pracovat neplánuje. U babičky s dědou jsem se chopil lopaty a přesíval hlínu, Honzík jen ohrnoval nosík a pokukoval, kam by se před prací schoval.

Našel si pěkné místečko v bedně na zahrádce, kde Klárka pomáhala dědovi s mrkví. Na sluníčku mu bylo dobře, ale děda bednu potřeboval na mrkev a tak se Honzík před prací zase vytratil, tentokrát za Vikou a počítal beránky na obloze.

Když se z počítání znavený Honzík na trávníku prospal, byl zrovna čas k jídlu, a protože bylo v Heřmanicích posvícení, babička upekla kačenu.

Honzík dostal plný talíř a hned se začal cpát, jako by půl roku nejedl a potom...

Potom se ještě potají pustil do vína, které tam měl děda nachystané! Víno samozřejmě mravenečci, stejně jako děti, nemohou. Přišel jsem na to bohužel pozdě, takže jsem ho našel - člověk by řekl pod stolem, ale když se jedná o mravenečka, tak na stole.

Odnesl jsem ho do dřevěné postýlky s měkoučkou matrací, přikryl ho krásnou květovanou peřinkou nedávno vypranou v Pervollu a nechal ho pravidelně oddechujícího procházet říší snů. Když už jsme se sami nachystali na spaní, uslyšeli jsme nějaký křik. Mraveneček si v brekotu stěžoval, že ho moc bolí hlava a bříško.

Naštěstí je děda veterinář, tak jsme hned mravenečka zanesli do ordinace a vyšetřili. Děda mu vypumpoval žaludek, předepsal Paralen na bolest hlavy a řekl, že musí hodně pít - čistou vodu.

Po víkendu jsme s Honzíkem ještě byli u pana zubaře a Honzík, protože chtěl asi odčinit svou předchozí lenost, tak mě i Klárku držel při kontrole za ruku. Naštěstí pan doktor žádný kaz nenašel, takže jsme si od něho odnesli jen dětské prstýnky.

Pár dalších Honzíkových fotek najdete ve fotogalerii.

Komentáře