Přeskočit na hlavní obsah

Květen ve zkratce

Začíná nám nový měsíc, takže malá rekapitulace toho uplynulého.

S dětmi jsem na začátku května vyrazil na nafukovací pálavě na Loučnou. První den to byl hezký krátký úsek z Tržku do Cerekvice a celkem jsme si to užili. Na serveru raft.cz jsem se dočetl, že nejhezčí úsek je za Vysokým Mýtem z Týnišťka dál. Kdo tohle napsal, zasloužil by pár za uši. Spousta klád přes cestu, vysoký břeh znesnadňující přenášení, všude kopřivy, hluboké bahno... naštěstí jsme jeli v relativně chladném počasí, jinak by nám dali pořádně do těla i komáři. Myslel jsem, že Lužnice dá člověku zabrat, ale stará řeka hadr oproti Loučné za Týnišťkem.

O čtrnáct dnů později jsme vyrazili na velkou jarní vodáckou akci na Divoké Orlici - pouštění Pastvinské přehrady a sjíždění Litického oblouku bylo letos naplánováno na sobotu 15.5.. Tohle už nebylo pro děti, takže jsem si jako háčka vzal kolegu a souseda Martina. Aby to byl větší adrenalin, nejeli jsme na pálavě, ale půjčili jsme si otevřenou plastovku (Sambu). Koupali jsme se jen jednou, ale i to v tom chladném dni stačilo. V neděli jsme pak s dětmi vyrazili kolem Divoké Orlice na procházku na Zemskou bránu.

Po návratu domů jsme zjistili, že Vika už se nám točí z břicha na záda. A pár dní na to jí vykoukl první zub, takže už máme celkem jistotu z čeho pocházely horečky, které pár dnů měla. Už se těšíme až vyrazí další – vidět už je, takže mu dáváme den... maximálně dva.
Poslední víkend v květnu jsme vyrazili ke Znojmu, kde slavila kulaté výročí kamarádka Štěpánka. Maruška s dětmi se tedy připojili k veselici a já jsem se v sousedství zúčastnil letošního ročníku Java (ne)konference jOpenSpace 2010.

Komentáře