Přeskočit na hlavní obsah

MUM 2016 - Blansko

Tak mi odhad z dopoledne nevyšel a nakonec jsem se umístil na bedně (3. místo) i v dnešní etapě. Běželo se z Blanska a kupodivu mi všechny úseky mezi občerstvovačkama přišly celkem krátký. Na start se postavil i Jirka Petr, který šel prý vyklusat nějakou rodinnou párty z víkendu. Jó, takový vyklusání bych chtěl taky umět. Do cíle se dostal s časem pod tři hodiny (sic)! Mezi patnáctým a dvacátým kilometrem se přetahoval s Danem a tempo měli okolo 3:40/km. Neuvěřitelné, pánové - když si představím, že to bylo zdolání kopce k Hořicím, který já jsem z části šel (oproti těm dvoum rachejtlím). Po zmíněném přetahování Jirka utekl Danovi a do cíle se dostal o víc než 12min dřív. Já jsem je naposledy zahlédl daleko před sebou na rovince na osmém kilometru.

Na trati jsem opět dneska s radostí potkával spoustu legend ať už maratonských (Urlauferin Sigrid Eichner), mum-áckých (kloubouček András Maczó), nebo ligovo-blanenských (Milan Daněk, Aleš Stráník).

Pavla Czerného dnes trochu potrápilo zdraví, takže nakonec skončil až desátý. Doufám, že se na zítřejší tišnovskou etapu dá do kupy. Loni mě naháněl ještě v kopci u Pejškova.

Na mě zatím přichází největší krize až v cíli - půlhodinku po doběhu. Začne mi být zima i když mám mikinu a bundu a musím se někde natáhnout abych to trochu ustál (uležel - pozn. překladatele).

BTW. Sledujte výsledky online.

Komentáře