Přeskočit na hlavní obsah

MUM 2016 - 4. etapa - Tišnovská

Další várka štavnatých kilometrů je za námi. Tišnovská etapa je zařazená do MiniMUMu a navíc v nepracovní den asi měli běhonadšenci větší chuť strávit svůj čas s podobně postiženými, takže účast byla opět kvalitní. 106 startujících ve dvou vlnách na chvilku zpomalilo tišnovskou dopravu, ale o prázdninách přece stejně nikdo nespěchá, že?

Po startu naší rychlejší várky vysušených kůží se do čela postavil Alexander Aleksejev spolu s Jaroslavem Bártou. Saša uvolnil místo Danovi ještě před tišnovským koupalištěm. Já jsem se pak do kopce k Pejškovu držel kousek za vedoucí dvojkou Dan+Jarda. Ač jsem to tak neplánoval, tak se mi stále víc vzdalovali, plantážníci! Na druhé občersvovačce v Maršově jsem zjistil, že mi na záda jemně funí další Jarda (tentokrát Urban), nezbylo mi než trochu zabrat a potrápit protestující nožky. U smyčky ke třetí OS ve Veverské jsem prvního Jardu viděl víc než půl kilometr před sebou, ale kupodivu jsem ho hned za skalní částí trasy kolem Svratky doběhl a předběhl - vypadal, že mu došly síly.

Loni jsem na třetí OS ve Veverské potkal Katku, a protože je na tom letos lépe, tak jsem ji tentokrát čekal někde před čtvrtou. Ale byla ještě o hezký kus dál - dohnal jsem ji v Tišnově v půlce kopce Klucanina (to je ten s rozhlednou, prosím). Za Tišnovem (po páte OS) v seběhu k Lomničce se 100 metrů přede mnou najednou vynořil husto-krutej démon Dan! Tak mě napadlo, že buď musel do keříčků, bo že si chtěl zas s někým chvilku popovídat. Se mnou si teda povídat nechtěl - jak mě uviděl, tak zase zabral a za chvíli mi zmizel z dohledu. V cíli mi tvrdil, že ani v keříčcích nebyl - tak se asi jen chvíli zakochal natolik, že jsem ho doběhl.

Do cíle u lomnické školy jsem doběhl dvě minuty po Danovi a Jarda Urban (MiniMUMák) skončil třetí - sedm minut za mnou. Katka doběhla krásných šest míst za Jardou Bártou (který se s krizí propadl na 60. příčku) a zlepšila si čas od loňska o víc než hodinu.

Komentáře