Přeskočit na hlavní obsah

MUM 2016 - druhé stříbro v MČR v etapovém ultramaratonu

Nadpis prozrazuje, že se mi dnes podařilo završit obhajobu loňské střibrné pozice na Moravském ultramaratonu. Zlatý bez problémů dokončil opět Dan Orálek a s bronzem nakonec nově odchází Ondra Strnad. Katka skončila pátá mezi ženami na MiniMUMu. Celkově se závodů zůčastnilo 216 lidí a všech 7 etap (301km) z toho doběhlo 49.

Jistě se ptáte, jak to vypadalo na tratích po čtvrté etapě.

V páté Olešnické se jde velká část po asfaltu a já jsem tuhle etapu zvolil jako regenerační. Nikam jsem se nehnal, ale i tak se mi dařilo držet se s Danem až do druhé občerstvovačky. Přiznávám, kdyby cestou nemusel odběhnout do keříčků, tak bych ho po první občerstvovačce už neviděl. Do cíle jsem doběhl druhý a na třetím místě byl se ztrátou minuty Ondra Strnad (od poslední OS do cíle byl o 4 minuty rychlejší než já). Cenami za umístění v Olešnické etapě byly dárkové balíčky se spoustou dobrot, takže velké díky tamnímu panu starostovi.

Do další etapy z Bystřice nastoupil i Jirka Čípa a všem ukázal, jak se dá běžet rychlý terénní maraton. Skončil za 2:49 a to se ještě na začátku lekl, že zabloudil a kus se vracel naproti nám pomalým. My pomalí, i když jsme to vůbec neflákali (aspoň za sebe mohu potvrdit), jsme doběhli až 24 (Dan) a 28 (já) minut něm. Do druhé občerstvovačky jsem zase chytal Dana za šos (keříčky na něj zafungovaly opět jako med na vosy). Tato etapa byla pro Sigrid Eichner jejím dvoutisícím maratonem - v cíli se oslavovalo - dostala dárky a korunu pro královnu maratonů.

Dnešní, poslední, Cimrmanova etapa je na dvě kola v Lomnici. Dan s odstupem 3 minut vyhrál před Jirkou Partlem (MiniMUM) a já skončil o další minutu později na třetím místě. Běhající organizátor Jirka Bezrouk bohužel dneska dorazil s virózou, takže se stal neběhajícím organizátorem.

Má maratonská strava
Celý týden jsem jedl co dům dal. Chleba a rohlíky na snídani. Maso s rýží nebo těstoviny na oběd. Večer ještě druhá porce oběda. Při závodě si dávám pomeranč a banán. Pitný režim začíná ranní černou kávou (tj. vynechal jsem pro tento týden mléko) a konči večerním pivem; mezitím hlavně slazený čaj.

Maratonská obuv
Prvních pět etap mám odběháno v celkem nových ASICS Gel Trounce 3. Po tom, co se mi udělal puchýř pod nehtem na prstě levé nohy, jsem přešel na vloni osvědčený model Crivit z Lidlu. A nelitoval jsem - žádná další bolístka nepřibyla.

Krátké video z první etapy


Foto je od Dana a další dokumentaci dodal Petr Švanda. Díky.

Komentáře

Okomentovat