Přeskočit na hlavní obsah

Island #6 Sněhová sezóna začíná

V pondělí déšť a zvedá se kvalitní vítr. Pepík má mít ve škole pracovní činnosti, tak Klárka vymyslela, že upečou něco ze slaného těsta. Krásná sopka se povedla. Děti odpoledne nechcou nikam na výlet. Vybíhám sám na rovinatý půlmaraton do sousední osady a zpět. Pepík s Klárkou si dají jen procházku u jezera.

V úterý déšť a v poledne se zvedá vichr. Dům se celý třese. Mám strach, aby na auto nespadl některý z nebezpečně se ohýbajícch stromů. Venku putuje zahradní nábytek z místa na místo. Klárka si peče další bezlepkovou buchtu s banánem.

Ve středu má být konečně hezky. Plánuju výlet na Mt. Esja, ale dětem se stále nikam jezdit nechce. Nevadí, aspoň si kopeček můžu vyklusnout. V půlce kopce začíná sníh. Výhledy úchvatný. Děti opět jen krouží u jezera.

Čtvrtek - Klárčina bezlepková buchta je fuč. 


V pátek si beru volno a dopoledne jdu prozkoumat další část národního parku Þingvellir. Obloha zatažená a poprchá. Za chvíli jsem v mlze/mracích a bořím se do sněhu. Žádný hezký fotky z výletu nebudou.

Po obědě vyrážíme za islandskými koňmi. Počasí zase udělalo kotrmelec s svítí sluníčko. Klárka s Pepíkem jdou na vyjížďku a zkouší klus a tölt (jeden z mimochodů zdejších koní). Já je obíhám s foťákem.

Komentáře