Přeskočit na hlavní obsah

Madeira #4 - hrob Karla Habsburského

Dneska jsem dopoledne řešil se Smartwings zpáteční letenku. Zrušili nám let plánovaný na pondělí 10.5., tak jsme se rozhodovali mezi pátky 7. a 14.  Nakonec padla volba na sedmého. Během chvílky jsem měl vyřízeno a za pár minut došly letenky do mailu. Došly, ale jen dvě. Tak volám znovu na zákaznickou podporu a vysvětluju, že se chcem vrátit všichni tři i s kufrem. Teď to řešení trvá asi 20 minut během kterých furt dokola vyhrává melodie, která není vlezlá, jen otravná.

Program na odpoledne dneska vymýšlel Ondra. Prý vyjedeme do Funchalu. Na mapě navrhl i pár možných míst. Z nabízených se mi líbilo Monte. Vypadalo, že by tam mohly být hezký vyhlídky. Za 15 minut jsme tam. Kus kopce vyjíždím na jedničku, Panda trochu nestíhá. Chvííli hledáme místo k parkování, nakonec narazíme na prázdné parkoviště.

Vyrážíme ke kostelu na kopci a Pepík pózuje u sochy - Ondra čte, že jde o Karla I. Habsbursko-Lotrinského, (1877-1922) blahoslaveného Janem Pavlem II. Karel byl poslední král český a císař rakouský. V kostele má vlastní kapli s hrobem.a českým popisem. Vůbec jsme netušili, kam nás náhoda nakonec zavede.

Vedle kostela jsou tropické zahrady Monte Palace. Jen jsme si areál obešli, ale dovnitř jsme nešli, bo už bylo dost pozdě (a u vstupu pokladna).

Po návratu z Funchalu, rychlý výběh kopečku za domem a jdem vařit večeři.

Komentáře