Přeskočit na hlavní obsah

Madeira #9 - skoro městské výlety

Poslední 3 dny byly po odpolednách jen menší výlety. Ve středu i dnes mě pobolívala hlava. Mám dvě teorie - buď je to ze sluníčka, anebo se mění tlak. Taky to může být obojí dohromady, či něco zhola a docela odlišného. Je to jedno. Zaběhat jsem si tedy nešel a volná odpoledne vyplnili jen výlety do nedalekých měst.

V úterý jsme vyjeli do Funchalu omrkli kostel sv. Martina a cestou zpátky jsme se stavili na procházku po útesech v Porto Novo. Krásně čistá voda tam byla, asi by to chtělo vyzkoušet i na koupání.

Včera jsem vyjel jen s Pepíkem do Machica, kde jsme si vyšlápli Pico do Facho. Většina cesty byla kamenitejma loukama, kde jsme každou chvíli narazili na kozu uvázanou na řetězu. Na kopci jsme z vyhlídky zjistili, že Machico má pískovou pláž. Tak jsme ji cestou zpátky domů omrkli.

Dneska jsme to protáhli ještě pár kilometrů za Machico do Caniçalu. Zaparkovali jsme u hřbitova (hroby tam připomínají kartotéky na finančním úřadě) a vyšli na Pico das Roçadas. Chvíli trvalo přesvědčit Pepíka, že má vylézt z auta a jít s náma. Ale jakmile jsme konečně vyrazili, byl v pohodě. Jen si každou chvilku sedal na zem a vysypával hlínu a trávu z bot. Cestou zpátky jsme zastavili v Machicu na pláži a šli si užít chvilku koupání a slunění.

Komentáře